Biciklopopravljaona je za korisnike otvorena svakog četvrtka od 17:00 do 20:00 sati.
Biciklopopravljaona is open on Thursdays from 5 to 8 p.m.
Aktivni smo na Facebooku

Zelena akcija, Frankopanska 1, Zagreb

Thursday, June 16, 2011

Projekcija filma "Speed of Life"

Pozivamo vas da danas (četvrtak, 16.6.2011.), u 20:00 sati, svratite do Info-centra Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu) i pogledate dokumentarni film Speed of Life.

Autor filma je Tihomir Dakić - Tiho, biciklist i ekološki aktivist iz Banja Luke, te veliki prijatelj Biciklopopravljaone i Zelene akcije.

Speed of Life (Brzina života) je film o odrzivoj mobilnosti i priča o Tihinoj strasti prema biciklu. Tiho je biciklista iz Banje Luke (Bosna i Hercegovina), koji se zajedno sa svojom organizacijom (Centar za životnu sredinu) na kreativan način bori da transport u njegovom gradu bude prilagođeniji biciklu. Tiho je pozvan da se uključi u međunarodni projekt u Italiji gdje će koordinirati pripremanje biciklističke rute u Vastu, regija Abruzzo. Kako doći do ove destinacije? Na biciklu, naravno! Počinje zadivljujuče putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Italiju. Ovo iskustvo održive mobilnosti na duge staze se kreće sporo, brzinom ljudskog oka, da se može osjetiti ljepota pejzaža i suština putovanja. Cilj je početak nove avanture: voditi grupu mladih Europljana u procesu stvaranja biciklističke rute duž jadranske obale, u prirodnom rezervatu Punta Aderci.

Speed of Life trailer:

No comments:

Post a Comment