Biciklopopravljaona je za korisnike otvorena svakog četvrtka od 17:00 do 20:00 sati.
Biciklopopravljaona is open on Thursdays from 5 to 8 p.m.
Aktivni smo na Facebooku

Zelena akcija, Frankopanska 1, Zagreb

Tuesday, December 28, 2021

Izvještaj o radu za 2021. godinu (i foto galerija)

 Pri kraju je i druga pandemijska godina. Nije nam bila laka, ali nije bila ni neuspješna. Uvjeti za rad bili su izazovni - cijele godine radili smo na otvorenom ili pod maskama, a dobar dio godine na otvorenom i pod maskama. Dolazak na termin trebalo je unaprijed najaviti. Unatoč svemu radili smo bez prekida, u svim vremenskim uvjetima, svaki četvrtak (osim onih koji su padali na državne praznike). Zahvaljujući strogom pridržavanju epidemioloških mjera nitko se od naših volontera - a, koliko znamo, ni posjetitelja - u Biciklopopravljaoni nije zarazio.

 

Spomenuta primjena mjera imala je, nažalost, utjecaja na broj posjetitelja, kojih je bilo znatno manje nego u predpandemijskim godinama. Bicpop, naime, nikada nije bio samo mjesto gdje se dolazi popraviti bicikl, već i mjesto druženja, i tome je uvelike dugovao svoju popularnost. U uvjetima striktnog pridržavanja mjera nije bilo moguće družiti se onako opušteno i onako kvalitetno kao nekada i zbog toga su mnogi jednostavno odustali od dolaska.

No, ako je posjetitelja četvrtkom bilo manje, doniranih bicikala koje su naši volonteri popravili i proslijedili novim vlasnicima bilo je više nego ikad prije! U 2021. godini više od 250 bicikala pronašlo je nove vlasnike. Donirani bicikli prosljeđivani su stanovništvu potresom pogođenih područja, djeci bez roditeljske skrbi, izbjeglicama, beskućnicima te brojnim drugim pojedincima i obiteljima koje si bicikl nisu mogle same priuštiti. Pri tome smo ostvarili suradnju s brojnim udrugama, inicijativama i institucijama koje se tim kategorijama stanovništva bave. Za ovaj uspjeh najzaslužnije je nekoliko naših vrijednih volonterki.

U veljači je Bicpop dobio nagradu "Ponos Hrvatske" za svoj cjelokupni dosadašnji rad.

I na kraju, u 2021. uspjeli smo zadržati podjednak broj volonterki i volontera. Za sve uspjehe Bicpopa najzaslužniji su upravo oni.

U nastavku samo nekoliko slika, a cijelu galeriju možete pogledati ovdje.



















 

 

 


 

No comments:

Post a Comment